Bakkal açma şartları
1– Tüm tezgâh ve raflar Yerden en az 15 cm yükseklikte olmalıdır.
2– Soğuk et ve süt ürünleri, balık ve sakatat gibi farklı gıda maddeleri için ayrı ayrı veya bölümlere ayrılmış soğutma tertibatlı dolap veya tezgâh bulunacaktır.
3- Gıda maddeleri ile diğer maddeler farklı raf ve tezgâhlarda satışa sunulacaktır.
4- Ekmekler ve unlu mamuller kapalı dolaplarda ve vitrinli tezgâhlarda satılmalı ve eldiven kullanılmalıdır.
5– Kuruyemiş satılan dükkanlarda kavurma ve ısıtma işlemi yapılacak ise bunun için gereken donanımlar alınmalıdır.
Bakkal açmak için gerekli belgeler
1. 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf
2. Başvuru formu
3. Yangın söndürme cihazı kartlarının fotokopileri
4. Bağlı bulunduğu meslek odası kaydı fotokopisi
5. Esnaf sicil kaydı fotokopisi
6. Ustalık belgesi
7. Kira kontratı fotokopisi (2 adet)
8. Tapu fotokopisi
9. İskan raporu fotokopisi
10. İşyeri açma ve çalışma ruhsat büromuzdan imar görüsü alındıktan ve tüm evraklar tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Gelir Müdürlüğü.’ne itfaiye tetkik harcı yatırılacak
11. Devirlerde eski ruhsat asli ile devir eden ve devir alandan dilekçe
Bakkal açma maliyeti
Dükkanın büyüklüğüne, konumuna ve satağınız ürün çeşidine göre maliyet oldukça değişken olabilmektedir. Ortalama fiyatı 5 bin – 30 bin TL arasında değişmektedir.
Küçük iş kurmak isteyenler için az sermayeli ve kazançlı iş kurma fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder